Pieczony filet mignon

Pieczony filet mignon

Soczysty, francuski filet mignon sprawi, że Twoje danie w szybki i prosty sposób stanie się wyrafinowane!

Czas przygotowania: 40 minut

Ilość porcji: 2

Składniki:

  • 0,5kg polędwicy wołowej
  • 6 szalotek
  • Papryka czerwona
  • Papryka żółta
  • Cukinia
  • 2 czerwone cebule
  • Bakłażan
  • 2 ziemniaki
  • 4 łyżki octu balsamicznego
  • 8 łyżek oliwy z oliwek
  • Sól, pieprz

 

Przygotowanie:

Polędwicę dokładnie umyj i podziel na steki, następnie oprusz solą i pieprzem. Obsmaż kawałki mięsa na złoty kolor, następnie przełóż je do rozgrzanego do 180 stopni C piekarnika i piecz przez 15 minut.

Wszystkie warzywa dokładnie umyj i pokrój na kawałki, następnie obsmaż z obu stron na grillu.

Zetrzyj cebulę, dodaj ocet, szczyptę soli, pieprzu i oliwę z oliwek. Tym sosem natrzyj grillowane warzywa i odstaw na 30 minut. Ziemniaki ugotuj w osolonej wodzie.

Przed podaniem warzywa przełóż na talerz i podaj z grillowanym kawałkiem polędwicy.

SMACZNEGO!!!