Biszkopt z pianką i karmelem

Z podanych składników przygotować biszkopta. Piec 35 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni. (blaszka 20×35 cm) Wystudzonego biszkopta przekroić na dwie części.
2.
Żelatynę zalać mlekiem, a kiedy spęcznieje rozpuścić w kąpieli wodnej. Budyń ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu i gorący wymieszać z ciepłą żelatyną. Odstawić do wystudzenia. Śmietanę ubić z cukrem waniliowym i śmietan-fixem. Zmiksować z zimnym budyniem. Mleczko kokosowe zmiksować do spienienia, a następnie połączyć z masą budyniowo-śmietanową.
Biszkopta nasączyć Malibu rozcieńczonym wodą. Przełożyć masa (jeśli będzie zbyt rzadka, wstawić na chwilę do lodówki). Na wierzchu rozsmarować karmel.
Na patelni rozpuścić masło, dodać cukier, wymieszać, i wsypać posiekane orzechy. Smażyć kilka minut, cały czas mieszając. Przestudzić i wysypać na karmel.
Przed podaniem chłodzić w lodówce przynajmniej 3-4 godziny. Smacznego 🙂