Lekki malinowiec

Biszkopt: Białka jaj ubić z cukrem na sztywną pianę, zmiksować z żółtkami i wymieszać z mąką, proszkiem do pieczenia, budyniem i posiekaną czekoladą. Masę wylać na blaszkę 20×35 i piec około godzinę w temperaturze 180 stopni (do suchego patyczka). Wystudzony biszkopt przekroić na 2 części.
Żelatynę zalać mlekiem, a gdy spęcznieje rozpuścić w kąpieli wodnej. Budyń ugotować wg przepisu na opakowaniu. Gorący wymieszać z gorącą żelatyną. Wystudzić. Kremówkę ubić z cukrem pudrem i zmiksować na małych obrotach z zimnym budyniem.
Spodnią część biszkopta nasączyć i rozsmarować cienką warstwę masy. Ułożyć maliny.
Na maliny wyłożyć resztę masy, przykryć drugą częścią biszkopta. Nasączyć. Galaretkę rozpuścić w gorącej wodzie, a gdy zacznie tężeć wyłożyć na biszkopt. Ciasto schłodzić w lodówce. Smacznego 🙂