szybkowar-cielęcina w przyprawach strogonow z grzybami…

-łopatkę opłukać i osuszyć ręcznikiem papierowym, do miski wsypać przyprawę strogonow, wsypać garść grzybów suszonych prawdziwki, wlać szkjlankę wody wymieszać, włożyć mięso, natrzeć i schować do lodówki na 2-3 godziny

-w garnku szybkowara na gorącym smalcu obsmażyć mięso z każdej strony, wlać wodę, dodać całą marynatę z przyprawą, włożyć połówki cebul obranych, posypać kucharkiem

-zamknąć szybkowar, od chwili zasyczenia pary na mniejszym ogniu gotować 40 minut, gdy szybkowar sam spuści ciśnienie wyjąć mięso na talerz

-do wywaru dodać gęstą śmietanę 18%, pałką blendera wszystko zmiksować, będzie naturalnie zagęszczony sos, na koniec dodać posiekany koperek – mięso jest miękkie, aromatyczne, sos pyszny i można podawać z czym się lubi na obiad…………SMACZNEGO!!!

Posted in Bez kategorii