Kurczak w dyni

0
(0)

Kurczak w dyni

Dzięki oryginalnemu sposobowi przyrządzenia danie to zapada w kulinarną pamięć.

Czas przygotowania: 45 minut

Ilość porcji: 4

Składniki:

  • 4 małe dynie
  • 40dag piersi z kurczaka
  • 2 szklanki ugotowanego ryżu
  • 2 cebule
  • 15 dag pomidorków koktajlowych
  • 1/2l bulionu
  • Łyżka masła
  • Majeranek
  • Sól, pieprz

 

Przygotowanie:

Odkrój z dyń wierzch, wydrąż je, a miąższ pokrój. Pokrój mięso, usmaż je, następnie dodaj pokrojone pomidorki, cebulę, ryż, miąższ z dyni. Całość zalej bulionem, dopraw solą, pieprzem, majerankiem i duś pod przykryciem na małym ogniu przez 10 minut. Gotowy farsz przełóż do wydrylowanej wcześniej dyni i piecz przez 30 minut w temperaturze 190 stopni C.

SMACZNEGO!!!

Dodaj swoją ocenę:

Ocena: 0 / 5. Liczba oddanych ocen: 0