Buraczana papka z indykiem
Buraczki dostarczą Twojej pociesze porządną dawkę witaminy C i wapnia, tak potrzebne o tej porze roku.
Odpowiednie dla dzieci powyżej: 7 miesiąca życia
Składniki:
- 1/2 małej marchewki
- Mały ziemniak
- Średniej wielkości burak ćwikłowy
- 40g mięsa z piersi indyka
- Szklanka wody
- Łyżeczka oliwy z oliwek
- 1/2 łyżki posiekanego koperku
Przygotowanie:
Marchewkę i ziemniaki opłucz, obierz, pokrój w kostkę i zalej wodą. Dodaj umyte mięso i gotuj do miękkości. Gotowe mięso wyjmij a warzywa zmiksuj blenderem. Dodaj oliwy z oliwek i delikatnie wymieszaj. Ugotuj buraka w skórce w oddzielnym naczyniu. Wystudź go i zdejmij skórkę, a następnie utrzyj na tarce i dodaj do zmiksowanego wywaru z warzywami. Przed podaniem papkę posyp zmielonym mięsem i koperkiem. Podawaj na ciepło.
SMACZNEGO!!!