Kruchy ze śmietaną i orzechami

0
(0)

Wykonanie: Ciasto: Z białek ubijamy pianę z pozostałych składników zagniatamy ciasto na stolnicy i dzielimy na dwie części i wykładamy na dwie blaszki o wymiarach 25/36. Na jedno ciasto dajemy pianę. Oba pieczemy na rumiano w 180 stopniach do 20 minut. Masa: Nutellę miksujemy z masłem. Krem z orzechów: Mleko zagotowujemy i zalewamy nim wcześniej zmielone orzechy włoskie. Margarynę ucieramy i miksujemy z orzechami, cukrem pudrem i alkoholem do smaku. Śmietanka: Śmietanę chłodzimy, po czym ubijamy na sztywno. Dodajemy do niej tężejącą galaretkę rozpuszczoną we wrzątku. Przełożenie: Ciasto z bezą- krem z orzechów- ciasto- nutella- śmietanka- dekoracja
Proste ciasto z pianką w postaci śmietany na wierzchu.

Dodaj swoją ocenę:

Ocena: 0 / 5. Liczba oddanych ocen: 0