Ciasto z pomarańczami

0
(0)

Wykonanie:
Biszkopty jasne jak i kakaowy wykonujemy tak samo:
Białka ubijamy na sztywno wraz z cukrem, następnie dodajemy żółtka, wodę, olej i sypkie składniki- wszystko miksujemy i przelewamy do blachy 25/36 wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy ok. 30 min w temp. 170 stopni. Biszkopt jasny przekrawamy na pół.
Masa:
Mleko podgrzewamy w rondelku, dodajemy pokruszoną czekoladę gorzką. Mieszamy do jej rozpuszczenia. Studzimy. Margarynę ucieramy z cukrem na puszystą masę, dodajemy chłodną czekoladę i alkohol, miksujemy.
Galaretki rozpuszczamy we wrzątku i mieszamy z obranymi i pokrojonymi drobno kawałkami pomarańczy.
Przełożenie ciasta:
Biszkopt jasny- krem- biszkopt kakaowy- połowa galaretki- biszkopt jasny- pozostała galaretka.

Dodaj swoją ocenę:

Ocena: 0 / 5. Liczba oddanych ocen: 0