Egzotyczny gulasz z nutą pikanterii

0
(0)

1.
Polędwiczki pokroić w kostkę, posolić, oprószyć pieprzem i podsmażyć na oleju w szybkowarze. Dodać drobno pokrojoną cebulę oraz czosnek wyciśnięty przez praskę. Razem smażyć około 5 minut.
2.
Cukinie, avokado, marchew i pietruszkę obrać i pokroić w kostkę.
3.
Ananasa przekroić na pół, wydrążyć, miąższ pokroić w kostkę.
4.
Paprykę czerwona i zieloną pokroić w paski o długości 2 cm. Natomiast papryczkę chili posiekać bardzo drobno. (użyć najlepiej rękawiczek jednorazowych, ponieważ papryczka chili podrażnia oczy i skórę)
5.
Wszystkie składniki przełożyć do szybkowaru zalać bulionem drobiowym, dodać curry,vegete i imbir. Zamknąć szybkowar, ogień podkręcić na maxa i gotować około 15 minut. Następnie zdjąć z ognia i wypuścić parę i otworzyć szybkowar. Doprawić śmietaną, solą i pieprzem ( w moim przypadku nie doprawiałam bo lubię na słodko). Zagotować podawać w wydrążonym ananasie. Smacznego:)

Dodaj swoją ocenę:

Ocena: 0 / 5. Liczba oddanych ocen: 0