Tatar wołowy na buraczku z dodatkiem rukoli

0
(0)

1.
Buraki ugotować w osolonej wodzie, ostudzić obrać ze skórki i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Starte buraczki doprawić solą, pieprzem dodać ocet i cukier, dokładnie wymieszać.
2.
Cebulę obrać i bardzo drobno posiekać.
3.
Mięso wołowe doprawić solą, pieprzem, maggi dodać cebulę i łyżeczkę oliwy dokładnie wymieszać i uformować w kulę- spłaszczyć zrobić na środku miejsce na żółtko.
4.
Do okrągłego pojemnika o średnicy 11cm włożyć buraczki dobrze ugnieść łyżką. Pojemnik odwrócić do góry nogami na talerz i zdjąć pojemnik.Na buraczkach ułożyć uformowane mięso, dodać żółtko udekorować rukolą.
5.
Na talerzu dookoła tatara udekorować rukolą. Smacznego:)

Dodaj swoją ocenę:

Ocena: 0 / 5. Liczba oddanych ocen: 0