Słodkie różki

Słodkie różki

Delikatne ciasteczka z pysznym jabłkowym nadzieniem.

Odpowiednie dla dzieci powyżej: 2 roku życia

Składniki:

  • 215 dag masła
  • 30dag mąki
  • 3 stołowe łyżki cukru pudru
  • Żółtko
  • 4 łyżki śmietany
  • Łyżeczka proszku do pieczenia
  • 2 jabłka średniej wielkości
  • Cukier puder do posypania

Przygotowanie:

Do miski wsyp mąkę, proszek do pieczenia i cukier puder. Dodaj pokrojone masło, żółtko oraz śmietanę. Wyrób ciasto i schowaj je do lodówki na min. 30 minut. Obierz jabłka i usuń gniazda nasienne, następnie pokrój w ósemki. Wyjmij ciasto i rozwałkuj je na grubość ok. 0,5cm. Szklanką lub foremką wykrój kółka, na ich środek połóż kawałki jabłka i zlepiaj końce. Rozgrzej piekarnik do 180 stopni C i piecz przez 15 minut. Przed podaniem poczekaj, aż ostygną.

SMACZNEGO!!!