Słodkie różki
Delikatne ciasteczka z pysznym jabłkowym nadzieniem.
Odpowiednie dla dzieci powyżej: 2 roku życia
Składniki:
- 215 dag masła
- 30dag mąki
- 3 stołowe łyżki cukru pudru
- Żółtko
- 4 łyżki śmietany
- Łyżeczka proszku do pieczenia
- 2 jabłka średniej wielkości
- Cukier puder do posypania
Przygotowanie:
Do miski wsyp mąkę, proszek do pieczenia i cukier puder. Dodaj pokrojone masło, żółtko oraz śmietanę. Wyrób ciasto i schowaj je do lodówki na min. 30 minut. Obierz jabłka i usuń gniazda nasienne, następnie pokrój w ósemki. Wyjmij ciasto i rozwałkuj je na grubość ok. 0,5cm. Szklanką lub foremką wykrój kółka, na ich środek połóż kawałki jabłka i zlepiaj końce. Rozgrzej piekarnik do 180 stopni C i piecz przez 15 minut. Przed podaniem poczekaj, aż ostygną.
SMACZNEGO!!!