Lucjan w piwie z duszoną cykorią

0
(0)

Lucjan w piwie z duszoną cykorią

Rewelacyjny przepis na pyszny obiad! Łatwy w przygotowaniu i solidny posiłek, pełen witamin, z aromatem piwa 🙂

Czas przygotowania: 40 minut

Ilość porcji: 4

Składniki:

  • 4 filety białej ryby, np. lucjana
  • 4 cykorie
  • 2 łyżki masła
  • 2 łyżki miodu
  • Laska wanilii
  • Sok z cytryny
  • Sok z grejpfruta
  • 250ml jasnego piwa
  • Sól, pieprz

Przygotowanie:

W dużym garnku rozpuść masło i miód Przekrój wzdłuż cykorie i usmaż z obu stron na rumiano, dodaj ziarenka z wydrylowanej laski wanilii, sok z cytryny i grejpfruta, piwo i dopraw solą i pieprzem. Gdy cykoria będzie miękka wyjmij ją z sosu na patelnie i smaż, do momentu skarmelizowania. Sos zredukuj na dużym ogniu do połowy objętości. Filety ugotuj na parze w szybkowarze, następnie cykorie rozłóż na talerzu, ułóż na niej rybę, a całość podlej sosem.

SMACZNEGO!!!

Dodaj swoją ocenę:

Ocena: 0 / 5. Liczba oddanych ocen: 0