Chrupiące paluszki

Chrupiące paluszki

Pożywne, domowe paluszki z rybnych filetów. Łatwe i szybkie!

Odpowiednie dla dzieci powyżej: 18 miesiąca życia

Składniki:

  • 250g filetów z ulubionej morskiej ryby
  • Łyżka kaszy kukurydzianej
  • Łyżka tartej bułki
  • Łyżka mielonych migdałów
  • Jajko
  • 2 łyżki mąki
  • Pół cytryny
  • Szczypta soli
  • Olej do smażenia

Przygotowanie:

Filety pokrój na kawałki długości ok. 5cm i szerokości 2cm. Skrop je sokiem z cytryny i posyp solą. Oprósz mąką, następnie zanurz w rozkłóconym jajku i opanieruj w mieszance bułki, kaszy kukurydzianej i migdałów. Smaż na rozgrzanym oleju po 4 minuty z każdej strony.

SMACZNEGO!!!