Sernikowe mango migdalenie

1.
Migdały delikatnie podprażamy na suchej patelni i przekładamy do miski. Na patelni rozpuszczamy cukier. Dodajemy migdały, obtaczamy w karmelu a następnie miksujemy, ale niezbyt drobno. Gotowa masę przekładamy na wyłożoną folią aluminiową tortownicę o średnicy 24cm.
2.
Mango obieramy ze skórki i miksujemy blenderem na jednolitą masę.
3.
Palmę ucieramy z cukrem na puch. Nadal ucierając, dodajemy żółtka, zmiksowane mango i po trochu sera. Wsypujemy budyń i dodajemy ubitą z białek pianę. Delikatnie mieszamy.
4.
Gotową masę wykładamy na przygotowany wcześniej spód. Gotowe ciasto pieczemy w temperaturze 160 stopni C przez około 50-60-minut. Następnie uchylamy drzwiczki piekarnika i pozostawiamy sernik do wystygnięcia. Czekoladę rozpuszczamy i polewamy sernik, dekorujemy orzeszkami i czekoladowymi kulami.