Sernik z brzoskwiniami i czekoladą

1.
Wszystkie składniki na ciasto zagnieść. Podzielić na 3 części, owinąć folią, włożyć na 2 godziny do zamrażarki. Blachę o standardowych wymiarach (25x36cm) wysmarować oliwą i wyłożyć papierem do pieczenia. Lekko zamarznięte 3 części ciasta zetrzeć na tarce, tak aby zakryć całe dno blachy.
2.
Masa serowa: Całe jajka utrzeć z cukrem, dodać masło i budyń śmietankowy. Ser biały dodawać porcjami, cały czas ucierając masę serową. Brzoskwinie odsączyć, połówki pokroić na plasterki.
3.
Na blaszkę wyłożoną ciastem wyłożyć masę serową. Na masie serowej ułożyć brzoskwinie, kawałek przy kawałku. Wstawić do nagrzanego piekarnika do 180 stopni na około 50 minut. .
4.
Następnie ubić pianę z 3 białek i 0,5 szklanki cukru pudru, wyłożyć równo na wierzch sernika. Ponownie wstawić do piekarnika na około 10 minut w temperaturze 180 stopni. Wystudzić.
5.
Czekoladę rozpuścić w rondelku dodać śmietanę, dobrze wymieszać. Polać zygzakiem sernik:) Smacznego:)