Pikantne skrzydełka
Danie idealne na majówkę! Wymarzony przepis na rodzinny obiad dla 4 osób.
Czas przygotowania: 1 godzina (plus 3 godziny marynowania)
Ilość porcji: 4
Składniki:
- 16 skrzydełek
- 1 mały kubek jogurtu naturalnego
- 2 łyżki pikantnego keczupu
- 1 łyżka ostrej musztardy
- 1 łyżeczka ostrego sosu chili
- Sól, pieprz
Przygotowanie:
Umyj i osusz skrzydełka, następnie odetnij lotki. Połącz keczup, jogurt, sos chili i musztardę, wszystko dopraw do smaku solą i pieprzem. Gotowym sosem polej skrzydełka, a potem dokładnie obtocz je w marynacie. Tak przygotowane skrzydełka odstaw pod przykryciem na 3 godziny do lodówki.
Po czasie marynowania skrzydełka przełóż na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Rozgrzej piekarnik do 190 stopni C i piecz od 30 do 40 minut, obracając w trakcie.
Przed podaniem wystudź.
SMACZNEGO!!!