Pikantne skrzydełka

Pikantne skrzydełka

Danie idealne na majówkę! Wymarzony przepis na rodzinny obiad dla 4 osób.

Czas przygotowania: 1 godzina (plus 3 godziny marynowania)

Ilość porcji: 4

Składniki:

  • 16 skrzydełek
  • 1 mały kubek jogurtu naturalnego
  • 2 łyżki pikantnego keczupu
  • 1 łyżka ostrej musztardy
  • 1 łyżeczka ostrego sosu chili
  • Sól, pieprz

 

Przygotowanie:

Umyj i osusz skrzydełka, następnie odetnij lotki. Połącz keczup, jogurt, sos chili i musztardę, wszystko dopraw do smaku solą i pieprzem. Gotowym sosem polej skrzydełka, a potem dokładnie obtocz je w marynacie. Tak przygotowane skrzydełka odstaw pod przykryciem na 3 godziny do lodówki.

Po czasie marynowania skrzydełka przełóż na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Rozgrzej piekarnik do 190 stopni C i piecz od 30 do 40 minut, obracając w trakcie.

Przed podaniem wystudź.

SMACZNEGO!!!