Gofry z cynamonem

Gofry z cynamonem

Narodowa specjalność Belgów prosto na Twoim talerzu! Miękkie gofry posypane cukrem pudrem to łatwy w przygotowaniu deser dla całej rodziny!

Czas przygotowania: 20 minut

Ilość porcji: 6

Składniki:

  • 2 jajka
  • 2 szklanki mąki
  • 2 szklanki mleka
  • Łyżeczka proszku do pieczenia
  • 2 łyżki oleju
  • Cukier puder do dekoracji

 

Przygotowanie:

Oddziel białka od żółtek. Połącz żółtka, mąkę, mleko, proszek do pieczenia i olej. Wszystko ubij na gładko w jednolitą masę. Ubij na sztywno białka i wymieszaj delikatnie z ciastem. Gotowe ciasto przekładaj do wysmarowanych olejem i rozgrzanych foremek w gofrownicy. Piecz przez ok. 4 minuty, aż do osiągnięcia ciemnozłotego koloru. Gotowe gofry posyp cukrem pudrem.

SMACZNEGO!!!