ciasto bez pieczenia “niebo w gębie”…

0
(0)

-herbatniki petit beurry zmiksować z miękkim masłem w rozdrabniaczu na drobną kruszonkę

-tortownica 20cm – wysmarować cienko masłem miękkim, lepiej będzie zimne ciasto odchodzić od blaszki

-połowę ciasta wsypać do blaszki i denkiem szklanki ubić spód ciasta, rozłożyć połówki truskawek

-zimny serek homogenizowany bezsmakowy wymieszać z wystudzoną galaretką agrestową wymieszaną w 1 szklance gorącej wody

-tężejący serek wylać na truskawki i do lodówki do stężenia

-następnie wsypać resztę ciasta i delikatnie denkiem szklanki ubić, rozłożyć połówki truskawek i wlać tężejącą galaretkę truskawkową wymieszaną w 450 ml gorącej wody, schować do lodówki

-zimny gęsty jogurt brzoskwiniowy wymieszać z galaretką wystudzoną brzoskwiniową – galaretkę rozmieszać w 1 szklance gorącej wody

-tężejący wylać na ciasto i do lodówki do stężenia na kilka godzin

-ciasto jest po prostu “niebo w gębie” i warto je zrobić i zjeść…………SMACZNEGO!!!

Dodaj swoją ocenę:

Ocena: 0 / 5. Liczba oddanych ocen: 0