Ciasto FANTA

0
(0)

1.
Ciasto: Mąkę połączyć z proszkiem do pieczenia. Jajka zmiksować z cukrem i cukrem waniliowym, ubić do białości. Następnie cały czas ubijając, powoli dodawać olej i fantę, zmiksować na gładka masę. Na koniec dodać mąkę, delikatnie połączyć mikserem na najniższych obrotach. Ciasto wylać na dużą blaszkę wysmarowaną masłem i wyłożoną papierem do pieczenia. Piec w 180 stopni C przez 25 minut na złoty kolor. Po upieczeniu zostawić ciasto do ostygnięcia.
2.
Brzoskwinie odsączyć i pokroić w małe kosteczki o wymiarach 1cmx1cm
3.
Masa : W jednej misce ubić śmietanę kremówkę z dodatkiem 2 śmietan-fix i 2 paczkami cukru waniliowego. W drugiej misce ubić mikserem śmietanę 18% z 2 paczkami cukru waniliowego a następnie wymieszać z pokrojonymi brzoskwiniami. Na koniec obie śmietany delikatnie połączyć dodać chłodną żelatynę rozrobioną w 2 łyżkach gotującej wody, delikatnie wymieszać drewnianą łyżką.
4.
Ciasto posypać cynamonem i schłodzić w lodówce.

Dodaj swoją ocenę:

Ocena: 0 / 5. Liczba oddanych ocen: 0