Kulebiak z kapustą

0
(0)

Kulebiak z kapustą

Ciasto
35 dag mąki,

20 dag masła lub margaryny,

1 żółtko,

1 jajko szczypta soli.

Na farsz:
– 90 dag kapusty białej lub kwaszonej
– 10-15 dag świeżych grzybów lub 3 dag grzybów suszonych
– 2 cebule
– 2 łyżki tłuszczu
– sól i pieprz
Przygotować farsz:

kapustę drobno poszatkować, cebulę posiekać, podsmażyć na tłuszczu razem z pokrojonymi świeżymi lub ugotowanymi suszonymi grzybami, przyprawić.
Ciasto zagnieść rozwałkować na duży placek.
Położyć farsz, zawinąć. Posmarować żółtkiem posypać kminkiem i startym żółtym serem.
Piec w piekarniku nagrzanym 180 stopni około 40 minut.

Dodaj swoją ocenę:

Ocena: 0 / 5. Liczba oddanych ocen: 0