Zupa kalafiorowa z koperkiem oraz nutką czosnku
Składniki:
Wcześniej przygotowany 1,5 litra bulionu
1 marchewka
1 pietruszka
1 mały seler
1 cebula
1 ząbek czosnku
3 ziemniaki
2 łyżki masła
mała główka kalafiora
świeży koperek
sól i pieprz
Sposób przyrządzenia:
Warzywa obrać,umyć i pokroić według uznania. Czosnek i cebulkę drobno posiekać-zeszklić na masełku. Koperek drobno posiekać. Kalafior umyć i podzielić na różyczki. Do garnka wlać bulion,włożyć do niego pokrojone warzywa i gotować ok,30 minut.Po wykonaniu tych czynności dodać kalafior i cebulkę oraz czosnek. Całość przyprawić solą i pieprzem na koniec dodać posiekany koperek. Życzę smacznego.
Autor przepisu: Magdalena Siwek