Zupa kalafiorowa z koperkiem

Opublikowano
Domowe Gotowanie
Zupa kalafiorowa z koperkiem

Zupa kalafiorowa z koperkiem oraz nutką czosnku

Składniki:

Wcześniej przygotowany 1,5 litra bulionu
1 marchewka
1 pietruszka
1 mały seler
1 cebula
1 ząbek czosnku
3 ziemniaki
2 łyżki masła

mała główka kalafiora
świeży koperek
sól i pieprz

Sposób przyrządzenia:

Warzywa obrać,umyć i pokroić według uznania. Czosnek i cebulkę drobno posiekać-zeszklić na masełku. Koperek drobno posiekać. Kalafior umyć i podzielić na różyczki. Do garnka wlać bulion,włożyć do niego pokrojone warzywa i gotować ok,30 minut.Po wykonaniu tych czynności dodać kalafior i cebulkę oraz czosnek. Całość przyprawić solą i pieprzem na koniec dodać posiekany koperek. Życzę smacznego.

Autor przepisu: Magdalena Siwek