Pizza z tuńczykiem i szynką

0
(0)

1.
Drożdże rozpuścić w małej ilości ciepłej wody. Mąkę wysypać na deskę do ciasta w środek wlać oliwę, sól i drożdże. Połączyć wszystko z mąką, dodając troszkę ciepłej wody, wyrabiać ciasto dopóki masa nie stanie się elastyczna.Wyrobione ciasto uformować w kulkę i pozostawić do wyrośnięcia około 1 godziny w ciepłym miejscu.Ciasto powinno podwoić swoją objętość.
2.
Szynkę i pomidory pokroić na cienki plastry. Tuńczyka i mozzarellę odcedzić z wody. Żółty ser zetrzeć na tarce.
3.
Wyrośnięte ciasto wyłożyć na blaszkę (średnica 45 cm), która wcześniej została posmarowana oliwą. Ciasto posmarować ketchupem, ułożyć pokrojone pomidory, mozzarellę, tuńczyka i szynkę. Doprawić solą i pieprzem.
4.
Na koniec posypać kawałkami rozdrobnionego tuńczyka i żółtym serem.
5.
Włożyć do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni C, piec około 30 minut. Po wyjęciu z piecyka udekorować listkami bazylii.
6.
Smacznego:)

Dodaj swoją ocenę:

Ocena: 0 / 5. Liczba oddanych ocen: 0