Filet z pstrąga z boczniakiem

0
(0)

Filet z pstrąga z boczniakiem

Smaczne danie, które idealnie nadaje się na wiosenną przystawkę. Jest lekkie i bogate w witaminy, a jego przygotowanie nie zajmuje wiele czasu.

Czas przygotowania: 30 minut

Ilość porcji: 1

Składniki:

  • 150 g fileta z pstrąga
  • 100 g boczniaków
  • 10 g płatków migdałów
  • 20 g masła
  • 70 g cukru
  • 5 g kopru
  • 30 g cytryny
  • 50 g oleju rzepakowego
  • 10 g mąki
  • 20 g kaparów
  • 1 pomidor koktajlowy
  • sól
  • pieprz
  • natka z pietruszki
  • prażone migdały

 

Przygotowanie:

Po filetuj pstrąga, usuń głowę i grzbiet. Przypraw solą i pieprzem, oprósz mąką i podsmaż na maśle z olejem. Podsmażonego pstrąga odstaw w ciepłe miejsce. Na patelni wyciśnij sok z cytryny, dodaj prażonych migdałów i kapary, następnie zagotuj. Boczniaki ugriluj razem z cukinią pokrojoną w drobne paski. Fileta z pstrąga podaj z grilowaną cukinią i boczniakami. Polej migdałami z kaparami i udekoruj majonezem, cytryną i koprem.

SMACZNEGO!!!

Dodaj swoją ocenę:

Ocena: 0 / 5. Liczba oddanych ocen: 0