Filet z pstrąga z boczniakiem
Smaczne danie, które idealnie nadaje się na wiosenną przystawkę. Jest lekkie i bogate w witaminy, a jego przygotowanie nie zajmuje wiele czasu.
Czas przygotowania: 30 minut
Ilość porcji: 1
Składniki:
- 150 g fileta z pstrąga
- 100 g boczniaków
- 10 g płatków migdałów
- 20 g masła
- 70 g cukru
- 5 g kopru
- 30 g cytryny
- 50 g oleju rzepakowego
- 10 g mąki
- 20 g kaparów
- 1 pomidor koktajlowy
- sól
- pieprz
- natka z pietruszki
- prażone migdały
Przygotowanie:
Po filetuj pstrąga, usuń głowę i grzbiet. Przypraw solą i pieprzem, oprósz mąką i podsmaż na maśle z olejem. Podsmażonego pstrąga odstaw w ciepłe miejsce. Na patelni wyciśnij sok z cytryny, dodaj prażonych migdałów i kapary, następnie zagotuj. Boczniaki ugriluj razem z cukinią pokrojoną w drobne paski. Fileta z pstrąga podaj z grilowaną cukinią i boczniakami. Polej migdałami z kaparami i udekoruj majonezem, cytryną i koprem.
SMACZNEGO!!!