Sernik z ricotty

Sernik z ricotty

Świetny i prosty przepis na sernik z delikatnego serka ricotta. Wypróbuj a sam się przekonasz!

Czas przygotowania: 90 minut

Ilość porcji: 6

Składniki:

  • 100g biszkoptów
  • 2 łyżki masła
  • 1 łyżka śmietany

 

Masa serowa:

  • 750g ricotty
  • 180g cukru
  • 4 jajka
  • Łyżka cukru waniliowego
  • Łyżeczka drożdży instant

 

Przygotowanie:

Pokrusz drobno biszkopty. Połącz je z masłem i śmietaną, a następnie powstałą masą wykładamy spód tortownicy. Oddziel żółtka od białek. Żółtka utrzyj z cukrem, dodaj drożdże , serek i cukier waniliowy. Ubij białko, następnie połącz z nim wszystkie składniki i wlej do tortownicy. Piecz w temperaturze 170 stopni C ok. godziny.

SMACZNEGO!!!