Naleśniki z pstrągiem i serem

0
(0)

Naleśniki z pstrągiem i serem

Propozycja śniadaniowa. Delikatny smak ryby w połączeniu z pikantnym twarogiem i ciastem naleśnikowym.

Czas przygotowania: ok. 35 minut

Ilość porcji: 10

Składniki:

  • 4 jajka
  • 20dag mąki; 2 łyżki do obtoczenia ryby
  • 200ml wody gazowanej
  • 100ml mleka
  • Pęczek kopru
  • 30dag filetów z pstrąga
  • 20dag twarogu
  • 2 starte korzenie chrzanu
  • 125ml śmietanki 18%
  • 2 łyżki oleju
  • Masło do smażenia
  • Sok z cytryny
  • Sól, pieprz

Przygotowanie:

Umyj filety, osusz je i pokrój w niewielkie kawałki. Obtocz je w mące, następnie rozgrzej olej i usmaż. Rozkrusz twaróg i wymieszaj z chrzanem, śmietaną i sokiem z cytryny. Przesiej mąkę przez drobne sito. Umyj, osusz i posiekaj koperek. Jajka zmiksuj z mlekiem i wodą; stopniowo wsyp mąkę i koperek, dopraw solą i pieprzem. Roztop na patelni masło i usmaż naleśniki. Gotowe naleśniki posmaruj farszem, następnie dodaj po porcji ryby. Całość zwiń w rulonik, następnie odstaw do lodówki na 2 godziny. Przed podaniem pokrój naleśniki na mniejsze porcje.

SMACZNEGO!!!

Dodaj swoją ocenę:

Ocena: 0 / 5. Liczba oddanych ocen: 0