Roladki ze śliwkami
Tak łatwy i przed wszystkim szybki w przygotowaniu rarytas zrobi wrażenie na najbardziej wymagającym smakoszu. Na pewno jako pierwszy zniknie ze stołu.
Czas przygotowania: 8 minut
Ilość porcji: 20
Składniki:
- 25dag chudego wędzonego boczku
- 10dag łuskanych orzechów włoskich
- 20 śliwek kalifornijskich bez pestek
- 20 wykałaczek
Przygotowanie:
Boczek pokrój na bardzo cienkie plastry, następnie podsmaż go na suchej teflonowej patelni przez mniej więcej 3 minuty z każdej strony. Odsącz nadmiar tłuszczu papierowym ręcznikiem. Suche plastry przekrój na połowę.
Sparz wrzątkiem orzechy włoskie i obierz je ze skórki.
W środek każdej śliwki włóż ćwiartkę orzecha.
Śliwki owiń połową plasterka boczku i zepnij całość wykałaczką.
Boczek można delikatnie zapiec.
SMACZNEGO!!!