Schab w przyprawach

Opublikowano
Agnieszka L.
Składniki: 1 kg schabu 2 łyżki margaryny 1 łyżka musztardy 3 ząbki czosnku Sól i pieprz do smaku 1 łyżeczka jarzynki 1 kopiata łyżka ziół tj. tymianek, oregano, majeranek 0,5 szkl wody

Wykonanie: Schab myjemy i osuszamy. Oprószamy solą, pieprzem, rozgniecionym czosnkiem i jarzynką. Odstawiamy na dwie godziny. Margarynę roztapiamy i obsmażamy na niej schab ze wszystkich stron. Następnie mięso wkładamy do brytfanki, smarujemy go musztarda wymieszaną z ziołami. Mięso podlewamy wodą, przykrywamy i zapiekamy godzinę. Po godzinie odkrywamy mięso i chwilkę jeszcze zapiekamy do zrumienienia. Podajemy z surówkami i ziemniakami. Miękkie mięsko z dużą ilością ziół!