Pikantne sakiewki naleśnikowe

0
(0)

Pikantne sakiewki naleśnikowe

Znane od lat naleśniki powracają w niezwykłej formie! Pyszne sakiewki z naleśnikowego ciasta podane w zaskakującym połączeniu smaków.

Czas przygotowania: ok 45 minut

Ilość porcji: 6

Składniki:

Ciasto naleśnikowe:

  • 3 jajka
  • 2 szklanki mąki
  • 250ml mleka
  • 250ml wody gazowanej
  • 125ml oleju
  • Szczypta soli

 

Nadzienie:

  • 300g mielonego mięsa
  • Mała cebula
  • 3 pomidory bez skórki
  • 2 łyżki czerwonej fasoli
  • Czosnek
  • Chili
  • Szczypiorek
  • Sól, pieprz

 

Przygotowanie:

Zrób ciasto naleśnikowe mieszając wszystkie składniki, aż powstanie gładka masa, następnie na patelni rozgrzej olej i usmaż je. Zrób nadzienie: podsmaż na patelni cebulę, dodaj do niej masło i przesmaż. Pomidory pokrój w kostkę i wraz z fasolą wrzuć do cebuli. Dopraw wyciśniętym czosnkiem, chili, solą i pieprzem. Dodaj szczypiorek i duś przez 20 minut. Nałóż po 2 łyżki nadzienia na każdy naleśnik. Uformuj sakiewkę i zawiąż ją szczypiorkiem. Wstaw do pieca rozgrzanego do 180 stopni C i zapiekaj ok. 10 minut.

SMACZNEGO!!!

Dodaj swoją ocenę:

Ocena: 0 / 5. Liczba oddanych ocen: 0