Pikantne sakiewki naleśnikowe
Znane od lat naleśniki powracają w niezwykłej formie! Pyszne sakiewki z naleśnikowego ciasta podane w zaskakującym połączeniu smaków.
Czas przygotowania: ok 45 minut
Ilość porcji: 6
Składniki:
Ciasto naleśnikowe:
- 3 jajka
- 2 szklanki mąki
- 250ml mleka
- 250ml wody gazowanej
- 125ml oleju
- Szczypta soli
Nadzienie:
- 300g mielonego mięsa
- Mała cebula
- 3 pomidory bez skórki
- 2 łyżki czerwonej fasoli
- Czosnek
- Chili
- Szczypiorek
- Sól, pieprz
Przygotowanie:
Zrób ciasto naleśnikowe mieszając wszystkie składniki, aż powstanie gładka masa, następnie na patelni rozgrzej olej i usmaż je. Zrób nadzienie: podsmaż na patelni cebulę, dodaj do niej masło i przesmaż. Pomidory pokrój w kostkę i wraz z fasolą wrzuć do cebuli. Dopraw wyciśniętym czosnkiem, chili, solą i pieprzem. Dodaj szczypiorek i duś przez 20 minut. Nałóż po 2 łyżki nadzienia na każdy naleśnik. Uformuj sakiewkę i zawiąż ją szczypiorkiem. Wstaw do pieca rozgrzanego do 180 stopni C i zapiekaj ok. 10 minut.
SMACZNEGO!!!