Owsiane chrupaczki
Pyszny deser, który zadowoli podniebienie najbardziej wybrednego smakosza.
Odpowiednie dla dzieci powyżej : 2 roku życia
Składniki:
- 50dag płatków owsianych błyskawicznych
- 2 jajka
- 10dag miękkiego masła
- 1/2 szklanki cukru
- Ćwierć tabliczki czekolady (min. 70%)
- 2 łyżki migdałów w płatkach
- 2 łyżki rodzynek
- 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
Przygotowanie:
Płatki owsiane lekko rozdrobnij blenderem i posiekaj czekoladę. Masło utrzyj z cukrem, dodaj płatki , jajka, bakalie, czekoladę i proszek do pieczenia. Z masy uformuj kulki, potem spłaszcz je w dłoni na placuszki. Ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz w temperaturze 160 – 170 stopni C aż się zarumienią.
SMACZNEGO!!!