Dorsz z warzywami

0
(0)

Dorsz z warzywami

Danie dla smakoszy oczekujących prostego ale zarazem wyrafinowanego smaku. Dzięki gotowaniu na parze w szybkowarze mięso nie traci na delikatności a warzywa zachowują swoje witaminy.

Czas przygotowania: 25 minut

Ilość porcji: 2

Składniki:

  • 500g filetu z dorsza
  • Sok z cytryny
  • Łyżka oliwy z oliwek
  • Łyżeczka masła
  • Ząbek czosnku
  • 500g mrożonego szpinaku
  • Karczochy
  • Sól, pieprz

Przygotowanie:

Podziel dorsza na dwa kawałki i natrzyj odrobiną soli, następnie polej sokiem z cytryny, włóż do szybkowara i ugotuj na parze. Rozgrzej oliwę i masło, dodaj zmiażdżony czosnek i wrzuć szpinak. Dopraw do smaku i smaż ok. 10 minut. Przed podaniem filet wyjmij na talerz, następnie przykryj go szpinakiem i karczochami, posyp pieprzem.

SMACZNEGO!!!

Dodaj swoją ocenę:

Ocena: 0 / 5. Liczba oddanych ocen: 0