Dorsz z warzywami
Danie dla smakoszy oczekujących prostego ale zarazem wyrafinowanego smaku. Dzięki gotowaniu na parze w szybkowarze mięso nie traci na delikatności a warzywa zachowują swoje witaminy.
Czas przygotowania: 25 minut
Ilość porcji: 2
Składniki:
- 500g filetu z dorsza
- Sok z cytryny
- Łyżka oliwy z oliwek
- Łyżeczka masła
- Ząbek czosnku
- 500g mrożonego szpinaku
- Karczochy
- Sól, pieprz
Przygotowanie:
Podziel dorsza na dwa kawałki i natrzyj odrobiną soli, następnie polej sokiem z cytryny, włóż do szybkowara i ugotuj na parze. Rozgrzej oliwę i masło, dodaj zmiażdżony czosnek i wrzuć szpinak. Dopraw do smaku i smaż ok. 10 minut. Przed podaniem filet wyjmij na talerz, następnie przykryj go szpinakiem i karczochami, posyp pieprzem.
SMACZNEGO!!!