Wiśniowiec

1.
Biszkopt: Margarynę utrzeć z cukrem i żółtkami, dodać mąkę z proszkiem, ubić pianę i dodać do ciasta. Ciasto podzielić na dwie części, do jednej dodać kakao. Blachę wysmarować tłuszczem i wyłożyć papierem. Ciasto wylać do blachy i piec około 25 minut w temperaturze 170 stopni C. Ciasto pozostawić do ostygnięcia.
2.
Wiśnie odcedzić i wydrążyć.
3.
Masa wiśniowa: 2 szklanki kompotu zagotować a w 3 szklance rozrobić budynie i wlać do gotującego kompotu ugotować jak budyń, na końcu dodać wiśnie.
4.
Masę wiśniową jeszcze ciepłą wylać na biszkopt.
5.
Krem: Jedną szklankę mleka zagotować z cukrami waniliowymi a w drugiej szklance rozrobić mąkę pszenną, ziemniaczaną i wlać do gotującego się mleka. Ugotować jak budyń i wystudzić. Masło utrzeć z cukrem pudrem, po trochu dodając zimny budyń.
6.
Gotowy krem wyłożyć na zimną masę wiśniową. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej i polać krem.