Wegański torcik z kuskusu

0
(0)

Kaszkę kuskus zalać wrzącą wodą 1 cm nad poziom kaszy. Ostudzić. Daktyle namoczyć we wrzątku na 10 min. Odcedzić, ostudzić, zblendować razem z pozostałymi składnikami masy. Niewielką foremkę wyłożyć folią spożywczą, nałożyć masę, wyrównać powierzchnię. Czekoladę gorzką rozpuścić z wodą i olejem kokosowym, połączyć z wiórkami, nałożyć na masę z kaszy. Torcik wstawić na godzinę do zamrażarki. Po tym czasie wyłożyć na talerz ( czekolada ma znaleźć się na spodzie). Wierzch posypać hojnie tartą czekoladą i udekorować owocami.
https://www.galeriaherbat.pl/wiorki-kokosowe.html – dla cudownego smaku kokosa
https://www.galeriaherbat.pl/daktyle-suszone.html– dla zdrowej, naturalnej słodyczy
https://www.galeriaherbat.pl/rn2333.html – wegański “wypełniacz”
https://www.galeriaherbat.pl/olej-kokosowy-extra-virgin-200ml-biooil.html – dla spójności podstawy i aromatu

Dodaj swoją ocenę:

Ocena: 0 / 5. Liczba oddanych ocen: 0