Warzywno-leśna uczta makaronowa

0
(0)

Pierś kurczaka podsmarzyć razem z cebulką oraz pieczarkami na oliwie , dodać odrobinkę soli oraz przyprawę do kurczaka wedle uznania .
na osobnej patelni udusić pociętą w słupki marchęwkę , pokrojone w paseczki pomidorki dodać sól na samym końcu duszenia dodać świeże pomidory pokrojone w kostkę oraz przecisnąć ząbki czosnku przez praske , zioła prowansalskie oraz odrobinkę pieprzu , osobno udusić kurki w całości na masełku
wszystkie składniki wymieszać razem , doprawić do smaku , wlać śmietankę 30 % , jeśli chcemy możemy sos zagęścić odrobiną mąki roztrzepanej z wodą . Makaron gotujemy zgodnie z zaleceniami na opaskowaniu 🙂 Podajemy i kosztujemy 🙂

Dodaj swoją ocenę:

Ocena: 0 / 5. Liczba oddanych ocen: 0

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.