Snikers

0
(0)

Wykonanie:
Biszkopt kakaowy:
Białka ubijamy z cukrem na sztywną pianę dodajemy resztę składników i lekko mieszamy. Dzielimy na 2 części i pieczemy w 180 stopniach przez 30 minut.
Wkładka:
Białka ubijamy na sztywna pianę z cukrem pudrem. Do szklistej piany dodajemy pozostałe składniki, delikatnie mieszamy, pieczemy na blasze wyłożonej papierem około 45 minut.
Masa:
Żółtka ucieramy na parze z cukrem. Gdy masa jest ciepła dodajemy kakao, mąkę i gotujące mleko. Jeszcze chwilę ucieramy. Chłodzimy. Ucieramy z masłem i spirytusem.
Przełożenie:
Biszkopt kakaowy- połowa masy- wkładka- połowa masy- biszkopt kakaowy- polewa (dowolna dekoracja)

Dodaj swoją ocenę:

Ocena: 0 / 5. Liczba oddanych ocen: 0