Smoothie z porzeczkami, cynamonem i orzechami

0
(0)

Do przygotowania smoothie użyłam mrożonych porzeczek. Dzięki temu jest ono mocno zmrożone. Możemy również użyć świeże porzeczki i koktajl schłodzić w lodówce. Do blendera wsypujemy porzeczki (już delikatnie rozmrożone). Blendujemy, powstanie nam gęsty sorbet. Następnie dolewamy mleko oraz miód. Na końcu wsypujemy migdały, orzechy oraz cynamon. Całość dokładnie miksujemy. Przelewamy do szklanek na koktajle, wierzch dekorujemy porzeczkami.

Porządny zastrzyk energii w postaci kwaskowatych porzeczek. Smak delikatnie łagodzi cynamon, migdały i orzechy. Polecam na śniadanie lub po treningu.

https://www.galeriaherbat.pl/cynamon-mielony.html
https://www.galeriaherbat.pl/migdaly-luskane.html

Dodaj swoją ocenę:

Ocena: 0 / 5. Liczba oddanych ocen: 0