-z cukrem miętowym w rozdrabniaczu zmiksować dokładnie truskawki
-dno będzie wierzchem deseru – na dnie formy silkonowej z kominkiem 22 cm rozsypać maltikeksy, zmiksowane truskawki przelać do naczynia z miarką i zobaczyć ile brakuje wody aby było 1/2 ltra masy (mi było porzebne 230 ml), żelatynę przygotować w tej wodzie co będzie dolana do truskawek, masę wymieszać i wlać do formy, schować do lodówki do stężenia
-na zastygniętej masie rozłożyć pokrojone truskawki i wlać zimną galaretkę pomarańczową rozmieszaną w 450 ml gorącej wody, schować do lodówki do zastygnięcia
-na wierzchu rozsypać płatki kukurydziane, wlać tężejącą galaretkę cytrynową rozmieszaną w 250 ml gorącej wody i z 200 ml jogurtu wymieszaną, schować do lodówki najlepiej na całą noc
-formę nakryć talerzem i delikatnie ściągać formę z deseru, przybrać listkami mięty
-deser jesr pysznie pyszny i orzeźwiający……………SMACZNEGO!!!