Sernik z owocami lata i kruszonką

1.
Ciasto: Do miski przesiewamy mąki, dodajemy pokrojone w kostkę masło, proszek do pieczenia, cukier, mleko. Zagniatamy kruszonkę. Dzielimy na dwie równe części i schładzamy w lodówce przez godzinę.
2.
Blaszkę o wymiarach 21 x 21 cm wykładamy papierem do pieczenia, a na niego wysypujemy jedną część ciasta. Kruszonkę pieczemy przez 15 minut w temperaturze 180 stopni opcja pieca góra – dół.
3.
Masa serowa: W tym czasie przygotowujemy masę serową. Ser, jajka, cukier, mąkę pszenną miksujemy dokładnie, ale krótko, żeby zbytni nie napowietrzać. Gotową masę wylewamy na podpieczony spód.
4.
Owoce umyte, odszypułkowane mieszamy z mąką ziemniaczaną. Wykładamy na masę serową.
5.
Na wierzch trzemy pozostałą kruszonkę, bądź po prostu rozgniatamy ją dłońmi.
6.
Całość pieczemy 70 minut w temperaturze 180 stopni opcja piecza góra dół. Schładzamy w wyłączonym piekarniku.