Sałatka z imbirowym sosem
Delikatna sałatka, której smak uszlachetnia imbirowy sos. Idealna na kolację. Szybka, lekka i rozgrzewająca!
Czas przygotowania: 25 minut
Ilość porcji: 2
Składniki:
- Pojedynczy filet z kurczaka
- Połowa opakowania mieszanki sałat
- 8 pomidorków koktajlowych
- 2 pszenne tosty
- 5 łyżek oliwy
- 2 łyżki octu winnego
- Połowa łyżeczki brązowego cukru
- Kawałek imbiru
- Szczypta cynamonu
- Łyżeczka oleju
- Sól, pieprz
Przygotowanie:
Umyj i osusz mięso, następnie pokrój je w kostkę. Oprósz je solą i usmaż na patelni na oleju. Opłukane i osuszone sałaty ułóż na talerzach i dodaj pokrojone na połowy pomidorki koktajlowe oraz mięso. Imbir zetrzyj na tarce, połącz z cukrem, cynamonem, oliwą i octem winnym. Całość wylej na sałatę i dopraw pieprzem. Na koniec tosty zrumień na patelni, pokrój w kostkę i dodaj do sałaty.
SMACZNEGO!!!