Sałatka śledziowa

0
(0)

Sałatka śledziowa

Tradycyjna sałatka śledziowa, idealna na podwieczorek.

Czas przygotowania: ok. 30 minut

Ilość porcji: 4

Składniki:

  • 8 filetów śledziowych w oleju
  • 1 papryka
  • 6 ogórków konserwowych
  • 1 czerwona cebula
  • 4 ziemniaki
  • 2 marchewki
  • 1 puszka białej fasoli
  • Pęczek koperku
  • Sok z cytryny
  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • Sól, pieprz

 

Przygotowanie:

Filety śledziowe odsącz z oleju i pokrój na małe kawałki. Odsącz z zalewy białą fasolę i przepłucz ją zimną wodą. Paprykę oczyść z gniazd nasiennych, pokrój w paski, tak samo postąp z cebulą i ogórkami. Ziemniaki ugotuj w mundurkach w osolonej wodzie, po czym obierz, ostudź je i pokrój w plastry. Marchewkę ugotuj i pokrój w plastry. Wszystkie składniki wymieszaj w dużej misce, dopraw do smaku solą i pieprzem, następnie polej oliwą i sokiem z cytryny. Dokładnie wymieszaj.

SMACZNEGO!!!

Dodaj swoją ocenę:

Ocena: 0 / 5. Liczba oddanych ocen: 0