Rozkosz porzeczkowa

1.
Zagotować porzeczki z cukrem, aż porzeczki zmiękną( zmiksować blenderem). Żelatynę zalać kilkoma łyżkami zimnej wody i odstaw na 5 minut. Dodać żelatynę do ugotowanych porzeczek, dobrze wymieszać do rozpuszczenia żelatyny.
2. galaretka – krok 2
Galaretkę rozpuścić w 1 szklance wrzącej wody, dodać do porzeczek, wszystko dokładnie wymieszać. Rozlać do dwóch pucharków zostawiając połowę na 2 warstwę.
3.
Mleko, śmietanę zagotować z cukrem waniliowym, doprowadzić do wrzenia zalać rozpuszczonym w mleku budyniem (ugotować jak budyń). Jak budyń ostygnie, przelać do pucharków, na warstwę porzeczkową, po czym wstawić do lodówki. Po zastygnięciu dać pozostałą galaretkę porzeczkową na to warstwę budyniową.
4.
Na wierzchu dekorujemy bitą śmietaną i porzeczkami. Smacznego:)