Risotto z kurczaka

Risotto z kurczaka

Szybki i prosty sposób na przygotowanie obiadu bądź podwieczorku.

Czas przygotowania: 30 min.

Ilość porcji: 6-8

Składniki:

  • 1/4 szklanki siekanej cebuli
  • cukinia
  • 3 łyżki oliwy z oliwek lub oleju rzepakowego
  • 1,5 szklanki surowego ryżu
  • 4 szklanki rosołu z kurczaka
  • 1,5 szklanki pokrojonego i ugotowanego mięsa z kurczaka
  • 4 łyżki parmezanu

Przygotowanie:

Cebulę posiekać i zeszklić na rozgrzanej oliwie. Do rondla z cebulą dodać ryż i mieszać ok. 10 min. Dodać bulion i dalej mieszać. Następnie dodać pokrojonego i ugotowanego kurczaka. Cukinię należy obrać i drobno pokroić. Po 20-30 minutach dodać starty parmezan, można do smaku doprawić pieprzem i solą.