Rafaello z kaszy jaglanej z malinami

0
(0)

Wszystkie składniki prócz malin i wiórek do obtoczenia dokładnie zblendować. Spróbować masę – ewentualnie dosłodzić. Wstawić na 10 min do zamrażarki. Po tym czasie masa powinna mieć konsystencję plasteliny. Jeśli jest za rzadka – dosypać wiórek, a jeśli za gęsta wlać odrobinę wody lub najlepiej mleka kokosowego. Łyżką nabierać porcje masy, wkładać do środka malinkę, formować kulkę i obtaczać w wiórkach. Gotowe kulki układać na talerzu wyłożonym folią spożywczą i wstawić do zamrażarki na 15 min, żeby dobrze stężały. Gotowe!
https://www.galeriaherbat.pl/wiorki-kokosowe.html – najbardziej idealna forma kokosa, w tym przepisie prawdziwy przebój i niezastąpiony składnik!

Dodaj swoją ocenę:

Ocena: 0 / 5. Liczba oddanych ocen: 0