Pstrągi z rusztu

Pstrągi z rusztu

Symbol śródziemnomorskiej kuchni, w naszym kraju zyskują na popularności. Świeżego pstrąga wystarczy odrobinę uszlachetnić aby wydobyć z niego niepowtarzalny smak i aromat. Przekonaj się!

Czas przygotowania: 45 minut

Ilość porcji: 2

Składniki:

  • 2 świeże, wypatroszone pstrągi
  • 2 łyżki oleju słonecznikowego
  • 4 plastry dojrzewającej szynki
  • Sól

Przygotowanie:

Ryby dokładnie umyj i osusz ręcznikiem papierowym.

Natrzyj je mieszanką oleju i soli.

Szynkę delikatnie zrumień na rozgrzanym ruszcie, po czym tak przygotowane plastry włóż po dwa do wypatroszonej ryby.

Tak przygotowane pstrągi ułóż na rozgrzanym ruszcie i piecz przez ok. 15-20 minut do zrumienienia.

SMACZNEGO!!!