Przegrzebki w sosie truflowym

0
(0)

Przegrzebki w sosie truflowym

Przegrzebki wśród owoców morza są jak polędwica wśród mięs: proste w przygotowaniu i z pewnością skazane na powodzenie. Wypróbuj przepis prosto z kuchni najlepszych restauracji świata!

Czas przygotowania: 30 minut

Ilość porcji: 6

Składniki:

  • 36 przegrzebków
  • 500ml bulionu drobiowego
  • 100g masła
  • Łyżeczka pasty truflowej
  • Oliwa z oliwek
  • Szczypiorek

Przygotowanie:

Wyjmij przegrzebki z muszli i dokładnie oczyść. Rozgrzej na patelni oliwę, wrzuć przegrzebki i smaż przez 2-3 minuty. Dolej bulion i gotuj, aż połowa płynu wyparuje, następnie dodaj masło i pastę truflową. Ułóż na talerzu po 5 przegrzebków, polej je sosem i posyp pokrojonym drobno szczypiorkiem.

SMACZNEGO!!!

Dodaj swoją ocenę:

Ocena: 0 / 5. Liczba oddanych ocen: 0