Przegrzebki w sosie truflowym
Przegrzebki wśród owoców morza są jak polędwica wśród mięs: proste w przygotowaniu i z pewnością skazane na powodzenie. Wypróbuj przepis prosto z kuchni najlepszych restauracji świata!
Czas przygotowania: 30 minut
Ilość porcji: 6
Składniki:
- 36 przegrzebków
- 500ml bulionu drobiowego
- 100g masła
- Łyżeczka pasty truflowej
- Oliwa z oliwek
- Szczypiorek
Przygotowanie:
Wyjmij przegrzebki z muszli i dokładnie oczyść. Rozgrzej na patelni oliwę, wrzuć przegrzebki i smaż przez 2-3 minuty. Dolej bulion i gotuj, aż połowa płynu wyparuje, następnie dodaj masło i pastę truflową. Ułóż na talerzu po 5 przegrzebków, polej je sosem i posyp pokrojonym drobno szczypiorkiem.
SMACZNEGO!!!