Pierś z kurczaka z ziołami

Pierś z kurczaka z ziołami

Pyszne i proste danie, które przygotujesz dosłownie w kilka minut!

Czas przygotowania: 15 minut (plus 1,5 godziny marynowania)

Ilość porcji: 4

Składniki:

  • 4 pojedyncze piersi z kurczaka
  • 150ml oliwy z oliwek
  • 4 łyżki octu winnego
  • Łyżeczka ziół prowansalskich
  • Łyżeczka oregano
  • Papryczka chili
  • Natka z pietruszki
  • Sól, pieprz

Przygotowanie:

Umyj i osusz dokładnie mięso, następnie przełóż je do miski.

Oczyść z pestek papryczkę i drobno ją posiekaj.

Oliwę wymieszaj z octem, dodaj zioła , oregano i posiekane chili. Całość dopraw do smaku solą i pieprzem.

Gotową marynatą zalej mięso i odstaw je do marynowania na 1,5 godziny w chłodne miejsce.

Zamarynowane mięso połóż na rozgrzanym ruszcie i piecz przez ok. 7-9 minut z każdej strony.

Gotowe mięso posyp przed podaniem natką z pietruszki.

SMACZNEGO!!!