Pierś z kaczki z konfiturą z czerwonej cebuli i mango

0
(0)

Pierś z kaczki z konfiturą z czerwonej cebuli i mango

Aromatyczna i krucha pierś z kaczki to doskonały pomysł na uroczysty obiad i niebanalne danie w nowej odsłonie.

 

Czas przygotowania: 150 minut

Ilość porcji: 2

Składniki:

  • 150g piersi z kaczki
  • 80g cebuli czerwonej
  • 30g mango
  • 10g cukru
  • 20 ml konfitury z pigwy
  • ocet winny
  • sól
  • pieprz
  • 5g rozmarynu
  • 5g tymianku
  • oliwa
  • masło
  • miód

 

Przygotowanie:

Cebulę pokrój w półtalarki. Rozgrzej w garnku lub na dużej patelni oliwę i masło, wrzuć cebulę i smaż aż się zeszkli. Dodaj cukier, miód, drobno posiekane mango i ocet winny. Zaczekaj, aż cukier się skarmelizuje. Następnie natnij skórę kaczki w kratkę. Kaczkę zamarynuj w sosie sojowym i świeżych ziołach około 2 godzin. Później obsmaż ją na gorącej patelni od strony skóry przez ok 5 minut. Przewróć na drugą stronę i piecz 20 minut w piekarniku. Danie podaj z konfiturą z czerwonej cebuli i sosem z pigwy.

SMACZNEGO!!!

Dodaj swoją ocenę:

Ocena: 0 / 5. Liczba oddanych ocen: 0

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.