Piegusek jabłkowy ze śmietaną

0
(0)

Wykonanie: Biszkopt: Białka ubić na sztywną pianę z cukrem. Następnie wlać żółtka i wsypać mąkę wraz z proszkiem do pieczenia i startą na drobnej tarce czekoladą. . Wymieszać i upiec biszkopt na formie 25/36 do 20 minut w 180 stopniach. Warstwa jabłkowa: Jabłka obrać i pokroić w kostkę. Zalać je wodą i gotować pięć minut. Nadmiar soku odcedzić. Budynie ugotować na mleku wraz z cukrem gorące zmieszać z jabłkami i wyłożyć na biszkopt . Masa śmietanowa: Śmietanki ubić na sztywno i wlać do nich tężejące galaretki rozpuszczone we wrzątku. Zmiksować i wyłożyć na jabłka i potrzepać wiórkami czekoladowymi.

Dodaj swoją ocenę:

Ocena: 0 / 5. Liczba oddanych ocen: 0