Piaskowa, waniliowo – pandanowa babka z papierówkami i domowym sosem czekoladowym

Mąkę przesiać razem z budyniem i proszkiem do pieczenia. Do jaj dodać sól i cukier i ubijać aż masa będzie puszysta i kremowa. Do ubitych jaj dolewać stopniowo, ciągle ubijając, przestudzone, roztopione masło. Dodać ekstrakt waniliowy, pastę pandanową i ubijając na niskich obrotach dosypywać stopniowo suche składniki. Całość wymieszać bardzo energicznie i szybko. Wymieszaną masę wylać do przygotowanej foremki, na cieście ułożyć obrane i pokrojone w ósemki jabłka (u mnie papierówki). Babkę piec około 45 minut w piekarniku nagrzanym do 180 C. Po wystudzeniu babkę polać domowym sosem czekoladowym. Wszystkie składniki sosu umieścić w rondelku i dokładnie wymieszać. Gotować na małym ogniu aż masa zgęstnieje, często mieszając.