Papryka faszerowana mięsem, pieczarkami i serem feta

0
(0)

1.
Papryki umyć, odkroić kapelusze i wyjąć gniazda nasienne. Ryż ugotować w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu.
2.
Cebulę i pieczarki obrać i pokroić dość drobno, podsmażyć na maśle. Czosnek przecisnąć przez praskę i wraz z mięsem mielonym dodać do pieczarek, podsmażyć wszystko razem około 10 minut.
3.
Następnie przełożyć do miski dodać ugotowany ryż, ketchup, pokruszony ser feta, natkę z pietruszki, oregano, vegetę, wszystko dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą i pieprzem ziołowym.
4.
Wnętrza papryk lekko oprószyć solą i pieprzem wypełnić aż po brzegi farszem. Posypać startym żółtym serem i przykryć kapeluszem papryki. Przygotowane papryki przełożyć do naczynia żaroodpornego wysmarowanego masłem, podlanego oliwą około 3 łyżki.
5.
Piec w rozgrzanym piekarniku do 190 stopni około 1 godziny.
6.
Smacznego:)

Dodaj swoją ocenę:

Ocena: 0 / 5. Liczba oddanych ocen: 0