Panga z groszkowym purée w sosie Aioli
Wystarczy kilka chwil aby Twoja rodzina zajadała się pysznym, pełnowartościowym obiadem! Dzięki możliwości przygotowania go w szybkowarze jest błyskawiczny w przygotowaniu.
Czas przygotowania: 12 minut
Ilość porcji: 2
Składniki:
- 2 filety z Pangi
- 5dag masła
- Puszka groszku
- Ząbek czosnku
- Łyżeczka musztardy
- Żółtko
- Cytryna
- 50ml oliwy z oliwek
- Sól
Przygotowanie:
Do szybkowaru wlej 200ml wody i dodaj szczyptę soli. Wrzuć groszek. Na górnych poziomach szybkowaru połóż skropiony sokiem z cytryny filet. Całość gotuj 5-6 minut. Wyjmij rybę i groszek. Zlej wywar do osobnego naczynia. Zmiksuj groszek stopniowo dodając odlany wcześniej wywar.
Sos:
Łyżeczkę musztardy zmiksuj z żółtkiem i wyciśniętym czosnkiem. Stale miksując dolej powoli oliwę, aż całość połączy się w gładką masę. Na koniec dopraw odrobiną soli.
Przygotowany wcześniej filet przełóż na talerz, polej sosem Aioli i dołóż groszkowe purée.
SMACZNEGO!!!