Panga z groszkowym purée w sosie Aioli

0
(0)

Panga z groszkowym purée w sosie Aioli

Wystarczy kilka chwil aby Twoja rodzina zajadała się pysznym, pełnowartościowym obiadem! Dzięki możliwości przygotowania go w szybkowarze jest błyskawiczny w przygotowaniu.

Czas przygotowania: 12 minut

Ilość porcji: 2

Składniki:

  • 2 filety z Pangi
  • 5dag masła
  • Puszka groszku
  • Ząbek czosnku
  • Łyżeczka musztardy
  • Żółtko
  • Cytryna
  • 50ml oliwy z oliwek
  • Sól

Przygotowanie:

Do szybkowaru wlej 200ml wody i dodaj szczyptę soli. Wrzuć groszek. Na górnych poziomach szybkowaru połóż skropiony sokiem z cytryny filet. Całość gotuj 5-6 minut. Wyjmij rybę i groszek. Zlej wywar do osobnego naczynia. Zmiksuj groszek stopniowo dodając odlany wcześniej wywar.

Sos:

Łyżeczkę musztardy zmiksuj z żółtkiem i wyciśniętym czosnkiem. Stale miksując dolej powoli oliwę, aż całość połączy się w gładką masę. Na koniec dopraw odrobiną soli.

Przygotowany wcześniej filet przełóż na talerz, polej sosem Aioli i dołóż groszkowe purée.

SMACZNEGO!!!

Dodaj swoją ocenę:

Ocena: 0 / 5. Liczba oddanych ocen: 0